У відставку йде високопосадовець Пентагону, який був проти передавання Україні F-16

18.05.2023, 14:30
140770

Заступник голови Пентагону Ллойда Остіна з політичних питань Колін Каль, який виступав проти надання Україні сучасних F-16, йде у відставку.

Читайте також: Угорщина погрожує заблокувати військову допомогу Україні від Євросоюзу

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, йдеться на сайті відомства.

“Від моменту свого призначення доктор Кал був надійним радником і рішучим лідером у нашій місії із захисту американських інтересів як у Пентагоні, так і між відомствами. Його стратегічне розуміння, глибоке розуміння міжнародних відносин і тверда відданість зміцненню нашої національної оборони мали вирішальне значення у формуванні нашої політики, використанні геополітичних можливостей і вирішенні низки викликів у всьому світі. І він допоміг забезпечити непохитну підтримку США для України через мільярди доларів допомоги у безпеці від початку неспровокованої війни за вибором Росії”, – сказано у заяві очільника Міноборони. 

За даними видання Politico, Колін Каль піде у відставку після липневого саміту НАТО у Вільнюсі. Після цього він повернеться на посаду штатного професора Стенфордського університету. Коли він був заступником міністра оборони з питань політики у 2021 році, угода зі Стенфордом передбачала дворічну відпустку, яка закінчилася цієї весни.

Також агентство зауважує, що Каль був одним із високопосадовців США, який був проти надання винищувачів F-16 Україні. За його словами, винищувачі не є “нагальною потребою на цьому етапі війни”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com