У ВООЗ вперше описали симптоми постковідного синдрому

8.10.2021, 08:29
102527

Спеціальна робоча група медиків і експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я і залучених наукових установ представила визначення та офіційний опис так званого “постковідного синдрому” (long covid).

Читайте також: “Історичний момент”: ВООЗ схвалила першу в світі вакцину проти малярії

Відповідний документ опубліковано на офіційному сайт ВООЗ.

Експерти дійшли висновку, що постковідний стан зустрічається у близько 20% пацієнтів, які перенесли інфекцію SARSCoV-2. Його симптоми зазвичай відчуваються близько трьох місяців від початку захворювання COVID-19 і не можуть бути пояснені іншими діагнозами.

“Загальні ознаки такого стану полягають в підвищеній втомлюваності, нестачі дихання, когнітивному розладі і деяких інших симптомах, які також впливають на повсякденне функціонування. Симптоми можуть бути вперше виявлені після первинного відновлення безпосередньо після хвороби COVID-19 або з’явитися з початком захворювання. Симптоми можуть змінюватися – послаблюватися або загострюватися – час від часу”, – йдеться в описі.

Визначення постковідного синдрому допоможе краще його діагностувати, відокремлюючи від інших хвороб і нездужань, та швидше розпочати лікування. Вивчення цього синдрому триватиме у міру надходження нових даних і розширення польових досліджень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com