У ВООЗ заявили, що в країнах, які зняли карантинні обмеження, фіксують сплеск COVID-19

12.05.2020, 10:33
72111

Протягом вихідних у деяких країнах, де було знято карантинні обмеження, зафіксовано сплеск випадків коронавірусу COVID-19.

Читайте також: В Україні збільшилась кількість хворих на коронавірус

Про це повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус, передає Zik.

“У вихідні ми побачили ознаки викликів, які можуть бути попереду. У Південній Кореї бари та клуби були закриті, оскільки підтверджений випадок коронавірусу призвів до необхідності відстежити велику кількість контактів”, – сказав він.

Крім того, в Ухані вперше за більш ніж місяць було виявлено випадок COVID-19.

“Німеччина також повідомила про збільшення випадків після зняття обмежень. На щастя, у всіх трьох країнах є системи для виявлення (заражених – ред.) та реагування на спалахи”, – заявив Гебреісус.

За його словами, ВООЗ випустила рекомендації, які країни повинні враховувати, перш ніж скасувати обмежувальні заходи.

“ВООЗ тісно співпрацює з урядами, щоб забезпечити збереження ключових заходів охорони здоров’я для вирішення проблеми зняття обмежень. Поки не буде вакцини, всебічний пакет заходів – це наш найефективніший інструмент для подолання (COVID-19 – ред.)”, – сказав він.

Читайте також: Чи продовжать карантин після 22 травня: деталі

За інформацією Yonhap, у Сеулі та сусідніх містах зафіксовано новий спалах коронавірусної інфекції COVID-19 після пом’якшення карантину. Там, виявлено щонайменше 101 особу, яка заразилася після відвідування нічних клубів в Сеулі, Інчхоні і Кьонгі.

Це сталося після того, як 29-річний чоловік з коронавірусом 1–2 травня відвідав п’ять нічних клубів і бар у сеульському районі Ітаєвон.

Після цього влада країни ухвалила рішення терміново закрити розважальні заклади.

Нагадаємо, з початку поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні зафіксовано 16 023 випадки зараження. Лідером серед областей є Чернівецька.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com