У ВР пропонують нову дату інавгурації Зеленського

10.05.2019, 19:32
24434

Депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Олександр Сугоняко пропонує провести інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського 1 червня.

Читайте також: Володимир Зеленський подякував українцям за підтримку (відео)

Проект постанови №10270-4 “Про проведення Верховною Радою урочистого засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним президентом України 1 червня 2019 року” зареєстровано 10 травня.

В пояснювальній записці зазначається, що новообраним президентом України Володимиром Зеленським заявлено про бажання провести урочисте засідання Верховної Ради з нагоди складення ним присяги, у неділю, 19 травня.

“Разом з тим, у третю неділю травня, яка припадає цього року на 19 травня, відзначатиметься День пам’яті жертв політичних репресій, визначений Указом президента України від 21 травня 2007 року № 431/2007. Це передбачає проведення жалобних заходів та відповідні правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах, що об’єктивно створюватиме перешкоди для церемонії інавгурації як в питанні її висвітлення, так і в питанні участі у її проведенні народних депутатів України та запрошених осіб”, – йдеться в записці.

В ній також сказано, що взяти участь в урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди складення присяги новообраним резидентом України бажають лідери країн-партнерів України та іноземні делегації.

“А це означає необхідність завчасного узгодження з ними дати проведення урочистого засідання Верховної Ради України та/або коригування їхніх робочих графіків”, – підкреслюється і записці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com