У ЄС дозволили щеплювати від коронавірусу вакциною Pfizer дітей віком від 5 років

25.11.2021, 20:31
105780

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало розширити застосування вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech для вакцинації дітей віком від 5 до 11 років.

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які допоможуть відновити здоров’я після антибіотиків

Про це повідомляється на сайті ЕМА.

“Як і в старшій віковій групі, це робиться у вигляді двох ін’єкцій у м’язи плеча з інтервалом три тижні”, – йдеться в повідомленні.

За даними ЕМА, попередньо були проведені дослідження за участю 2 тис. дітей віком 5-11 років. Вони показали ефективність вакцини на 90,7% у запобіганні симптоматичного COVID-19. Серед можливих побічних ефектів у дітей віком від 5 до 11 років називають біль у місці ін’єкції, втому, головний біль, почервоніння та набряк у місці ін’єкції, біль у м’язах та озноб. Ці ефекти зазвичай легкі або помірні та покращуються протягом кількох днів після вакцинації, запевнили в ЕМА.

Таким чином Комітет з лікарських засобів для людини ЕМА (CHMP) дійшов висновку, що переваги Comirnaty у дітей віком від 5 до 11 років переважають ризики, особливо для тих, у кого є захворювання, що підвищують ризик тяжкого перебігу COVID-19. Тепер CHMP надішле свою рекомендацію Європейській комісії, яка видасть остаточне рішення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com