У ЄС планують запровадити поетапне ембарго на закупівлю російської нафти – NYT

15.04.2022, 11:33
117484

У Європейському Союзі можуть запровадити поетапне ембарго на закупівлю російської нафти у відповідь на агресію проти України.

Як з посиланням на джерела пише The New York Times, переговори про це почнуться після другого туру президентських виборів у Франції, 24 квітня.

Зазначається, що чиновники та дипломати кажуть, що ЄС наразі рухається до ухвалення поступової заборони, покликаної дати Німеччині та іншим країнам час для організації альтернативних постачальників. Раніше ЄС застосував аналогічний підхід, коли заборонив російське вугілля, передбачивши чотиримісячний перехідний період.

Водночас очільник Офісу президента Андрій Єрмак також написав, що Україна спільно з союзниками працює над питання ембарго. “Ми з нашими союзниками працюємо над питанням ембарго. Наразі в ЄС націлені на поетапні обмеження закупівель нафти, а ми намагаємося зробити їх найбільш жорсткими”, – наголосив він.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський вимагає, щоб у шостому пакеті санкцій щодо Росії обов’язкову була відмова Європи від російських енергоносіїв та повне обмеження російської банківської системи, інакше війну не зупинити.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com