У ЄС схвально відреагували на підписаня протоколу щодо транзиту газу через територію України

21.12.2019, 12:45
57329

Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович привітав підписання протоколу щодо транзиту російського газу через українську територію.

Читайте також: Україна підписала з Росією новий договір про транзит газу

Про це 21 грудня пише “Інтерфакс-Україна“.

За словами Шефчовича, документ який він підписав разом з главою Мінекоенерго України Олексієс Оржелм і главою Міненерго РФ Олександром Новаком є вигідним для всіх сторін.

“Сьогодні кожен – переможець. Я вітаю цю збалансовану угоду, яка вкрай необхідна для забезпечення безперебійного транзиту російського газу до Європи через Україну”, – йдеться в заяві Шефчовича.

Віце-президент ЄК наголосив, що безпека постачань у європейські домогосподарства була його пріоритетом номер один. “Ми направляємо потужний сигнал і споживачам, і промисловості, чітко демонструючи, що ЄС гарантує теплі будинки, стабільні ринки та конкурентоспроможні ціни”, – зазначив він.

Шефчович схвалив величезні зусилля двох сторін, Росії та України, щоб дійти до спільної позиції, зокрема міністрів Оржеля і Новака, а також високо оцінив підтримку канцлера Ангели Меркель і міністра енергетики ФРН Петера Альтмаєра.

“Тепер у нас є політична основа з ключовими домовленостями, які необхідні для того, щоб прокласти шлях для довгострокового контракту про транзит газу між компаніями”, – наголосив віце-президент Єврокомісії.

За його словами, Росія залишається надійним постачальником на європейські ринки, а Україна зберігає свою роль стратегічної транзитної країни.

“Водночас Європа доводить свою солідарність з Україною, а також свою підтримку в створенні успішного енергетичного ринку”, – додав Марош Шефчович.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com