У Євросоюзі виділять близько 1,5 мільйонів євро на реконструцію обсерваторії в Карпатах

25.02.2019, 18:10
13743

Більше 1,5 мільйонів євро мають виділити Євросоюзі для відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван у Карпатах. Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

Читайте також: Мати з донькою зникли на відпочинку в Карпатах

За 1 млн 53 тис. євро на горі Піп Іван  планують створити Міжнародний науковий центр Обсерваторія Прикарпатського університету та Варшавського університету. Грантову угода про це уклали Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Міністерство інвестицій і розвитку Польщі.

Проект “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван для потреб високогірного рятувального центру” включає сучасний науково-дослідний центр і базу підготовки фахівців для проведення пошуково-рятувальних операцій.

На гроші Євросоюзу має бути закуплено сучасне метеорологічне обладнання, необхідна рятувальна техніка та сучасне спорядження для українського і польського рятувальних загонів. Крім того, половину грантових коштів витратять на ремонт та облаштування приміщень центру. Повідомляється, що проект розрахований на два роки, але фактично він повинен бути реалізований протягом півроку, адже в умовах високогір’я вести будівельні роботи можна не більше трьох місяців на рік.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com