У Запоріжжі скандал довкола пам’ятника загиблим у Домі профспілок в Одесі: хрест звів русофіл

3.05.2019, 15:11
23416

У центрі Запоріжжя встановили пам’ятний хрест на згадку про загиблих під час пожежі в одеському Будинку профспілок активістів Антимайдану.

Читайте також: П’ять років Одеської трагедії 2 травня: у місті проходять пам’ятні заходи

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Богдан Василенко.

“Головний русофіл Запоріжжя Андрій Іванов встановив у Алеї трудової слави пам’ятний хрест на честь загиблих в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року”, – написав він, маючи на увазі скандального проросійського активіста, екс-керівника міської організації “Партії регіонів”, координатора проросійського суспільного руху “Полк Перемоги”.

На табличці розміщено текст: “Українцям, трагічно загиблим 2 травня 2014 р. в будинку Профспілок м.Одеса. Вічна пам’ять”.

За даними місцевого видання “Форпост”, хрест розташований на території храму РПЦ, проте поки не відомо, у чиїй власності перебуває ділянка – комунальній чи церковній.

Тим часом в управлінні внутрішньої політики міськради запевнили, що з’ясують всі обставини встановлення хреста і у разі порушень його буде знесено.

“Заява з проханням отримання дозволу для встановлення об’єкту до управління внутрішньої політики від Іванова не надходила. Ми знаємо про факт встановлення хреста і будемо сьогодні з’ясовувати, чи є в діях Андрія Іванова порушення. Якщо шматок землі, на якому розташований хрест, перебуває у комунальній власності, об’єкт знесуть найближчим часом. Якщо ж це земля церкви, тоді ми будемо вимагати офіційного листа від установи, де мають вказати, що дії Іванова є узгодженими і заперечень ніхто не має. У цьому випадку ми не матимемо права втручатися”, – пояснив керівник управління Владислав Ніколаєв.

Водночас священик Запорізької єпархії УПЦ Геннадій Елін уточнив на своїй сторінці у соцмережі, що встановлення хреста було здійснено без благословення.

Своєю чергою місцеві мешканці Запоріжжя розділилися на два табори: одні підтримують встановлення хреста, пояснюючи, що загинули українці, а інші вважають це провокацією та вандалізмом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com