У Зеленського анонсували перехід 90% держпослуг у “смартфонний” режим до 2024

13.06.2019, 13:12
28997

До 2024 року в Україні планують перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн. Про це радник президента Михайло Федоров заявив під час першого експертного обговорення концепції “Держава у смартфоні”, що відбулося 12 червня в Адміністрації президента, повідомили у прес-службі глави держави.

Читайте також: Зеленський звільнив 15 голів ОДА

Як пише УНІАН, в обговоренні взяли участь представники Коаліції електронної держави, що об’єднує 65 різних організацій та експертів у сфері ІТ. За словами Федорова, переведення державних послуг в онлайн сприятиме не лише комфорту громадян, а й зменшенню корупції. “Наш план дуже амбітний. Наприклад, до 2024 року ми прагнемо перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, втричі зменшивши кількість взаємодії громадян і бізнесу з владою та досягнувши нульового рівня корупції у цій сфері. І вже цього року українці відчують смак електронних послуг нового покоління – повністю автоматизованих та об’єднаних навколо громадянина. Але все це стане реальним лише за умови консолідації довкола спільного плану дій усіх експертів, талановитого українського ІТ-бізнесу, всіх гілок влади та політичної волі на найвищому рівні”, – зазначив Федоров.

До обговорення також долучився глава держави. “Я хочу швидких змін. Я вірю у ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам політичну волю. Маємо спільно готувати ініціативи, законопроекти та здійснювати кроки, що знімають бар’єри до цифрової економіки та електронного урядування. Запевняю, що особисто “звертатимуся” до тих державних службовців, які чинять спротив на місцях”, – підкреслив Зеленський.

Під час зустрічі представники Коаліції надали президенту свої рекомендації та обговорили пріоритетні проекти цифровізації. Ключові пропозиції стосувалися розвитку інструментів електронної держави та демократії, цифрових інфраструктур, цифрової ідентифікації, кібербезпеки, наведення ладу у державних реєстрах, електронного народовладдя (електронних соціологічних опитувань і навіть виборів). Також ішлося про важливість створення можливостей для українських технологічних стартапів. Всі ці завдання будуть включені до єдиного плану дій. Президент запевнив, що такі зустрічі будуть регулярними. Наступного тижня запланована серія обговорень концепції “Держава у смартфоні” за участю міжнародних донорів, представників бізнесу тощо. Потім документ буде оприлюднений у форматі плану конкретних дій та очікуваних цілей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com