У Зеленського обіцяють багато змін у Конституції

26.08.2019, 13:32
38901

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук анонсував безліч змін до Конституції України. Про це він сказав у понеділок, 26 серпня, перед засіданням підготовчої групи.

Читайте також: Стефанчук заявив про плани “Слуги народу” скоротити кількість депутатів у Верховній Раді

“Ми будемо вносити багато змін в конституцію, які відповідають програмі нашої партії”, – пообіцяв він. За словами політика, серед них буде скорочення кількості депутатів в Раді і скасування депутатської недоторканності.

Стефанчук нагадав, що для ухвалення відповідних рішень в парламенті Слузі народу достатньо голосів своїх представників, але для остаточного внесення поправок в основний закон країни партія розраховує на інші політичні сили, які раніше також виступали за скасування депутатської недоторканності.

Читайте також: У “Слузі народу” розповіли про перші нововведення у фінансовій та податковій сфері

Крім того, Стефанчук зазначив, що Слуга народу має намір закріпити в конституції відповідальність за так зване кнопкодавство.

“Ми пропонуємо розглянути два законопроекти, які президент вже вносив, – це питання кримінальної відповідальності за “кнопкодавство” і питання кримінальної відповідальності за прогули”, – зазначив він. Представник президента додав, що паралельно будуть запропоновані зміни, які закріплять положення про те, що “кнопкодавство” і прогули стануть безумовною підставою для позбавлення депутатського статусу”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com