У Зеленського попередили про спекулятивний курс долара

15.02.2022, 08:01
111439

Є певний здоровий структурний курс гривні до долара, виходячи з платіжного балансу, який є у нашій країні, який склався у минулому році, який очікується в цьому році.

Читайте також: Зеленський запровадив 16 лютого нове свято – День єднання

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, під час марафону “Право на владу” та “Твій вечір” в понеділок, 14 лютого, пише ТСН.

“Ми бачимо, що цей курс є близько 27-28 гривень. Максимум 28,5. А є спекулятивний тиск, який тимчасово створюється через це, що люди малюють собі віртуальні сценарії”, – зазначив він.

За словами Шурми, ймовірність цих сценаріїв дуже низка, але їх допускають: блокада, бомбардування і так далі.

“І вони одразу починають закладатися у фінансові ринки. З’являється паніка. Для цього є Національний банк, є міжнародні резерви, які у нас на рекордному рівні знаходяться, – для того, щоб такі речі вгамовувати.

Читайте також: Скільки народних депутатів виїхали за кордон: Стефанчук розповів про “покарання” для них

Заступник керівника Офісу президента зазначив, що який би не створювався інформаційний тиск, курс долара не повинен перевищити 30 грн за 1 долар. Резервів Національного банку більш ніж достатньо для того, щоб вгамувати свою паніку.

“Якщо є бажання купити долар по 28-29,5 грн, купіть, але ви втратите. Тому що протягом 2-3-х місяців курс відкотиться на свій нормальний рівень – 27-28 грн. Тому що є якийсь обсяг експорту, є якийсь обсяг надходжень в Україну – він структурно перевищує рівень імпорту. Життя повернеться до норми”, – резюмував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com