У Зеленського повідомили, коли розпочнеться перепис населення в Україні

16.08.2019, 10:49
37575

Радник президента з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький вважає, що першим кроком на шляху до трансформації медичної галузі повинен стати перепис населення, який можуть провести вже в кінці 2019 року. Про це він розповів в інтерв’ю Дмитру Гордону.

Читайте також: Стало відомо, хто зі “Слуги народу” може очолити Мінздоров’я замість Супрун

Радуцький зазначив, що раніше українську систему охорони здоров’я реформували “точково”, за винятком останніх трьох років. Він пояснив, що стара медична система вже зламана, але побудувати нову поки не вдалося. Щоб провести якісну трансформацію галузі, Радуцький вважає необхідним, в першу чергу, провести перепис населення. Саме від кількості реальних українських громадян залежить сума, необхідна на фінансування галузі.

“Першим кроком на шляху до трансформації медицини має стати перепис населення. Неможливо розрахувати необхідну кількість грошей на систему охорони здоров’я, не розуміючи скільком людям ми повинні надати послуги”, – підкреслив він.

Що стосується термінів і часу проведення перепису, то Радуцький зазначив, що президент планував почати його вже до кінця цього року. “Планується почати перепис мало не в кінці цього року, наскільки мені відомо. Я можу помилятися, президенту видніше… Як мінімум Кабмін повинен з’явитися спочатку”, – сказав він.

Проведення перепису населення України може обійтися в 4 мільярди гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com