У Зеленського повідомили, як повертатимуть Крим

30.07.2019, 18:30
35157

Щоб повернути анексований РФ Крим, Україні потрібно створити міжнародний переговорний майданчик і залучити до процесу учасників “нормандського формату” і Будапештського меморандуму. Таку думку в інтерв’ю Сегодня висловив представник президента в Криму Антон Кориневич.

Читайте також: У Криму побили туристів за відмову платити за знімок з орлом (відео)

“Думаю, рано чи пізно, краще, звісно, рано, ми прийдемо до того, що ми повинні ініціювати міжнародний майданчик або міжнародну платформу переговорів щодо Криму. За участю держави-окупантки: можливо, перший час без участі держави-окупантки, – але це обов’язково має бути”, – сказав Кориневич.

Він додав, що відсутність переговорного майданчика щодо Криму демонструє відкрите небажання Росії навіть піднімати питання повернення півострова.

Читайте також: Радник Зеленського повідомив, що Криму можуть надати національну автономію

“Тобто, як я вже сказав спочатку, нам потрібно тримати Крим на порядку денному міжнародної спільноти. Так, дуже добре мати резолюції Генасамблеї ООН по ситуації в тимчасово окупованому Криму. Так, дуже добре мати резолюції ПАРЄ та інших міжнародних організацій. Але, якщо ми можемо піти далі і на міжнародному рівні створити цей майданчик, ми готові брати активну участь у цьому. Зараз єдиного рецепта немає. Чи буде це Будапешт+? Можливо, так, тому що ці держави гарантували нашу безпеку. Чи буде це Нормандія+? Можливо, тому що ці держави вже включилися у вирішення ситуації по Донбасу. Плюс Туреччина, більш активна участь США. Це можна обговорювати. Однак спочатку Україні потрібно вийти з такою ініціативою”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com