У Зеленського просять, аби він забрав Києво-Печерську лавру з підпорядкування УПЦ МП

16.04.2020, 18:48
69792

На Офіційному інтернет-представництві президента України з’явилася електронна петиція про розірвання договору оренди Києво-Печерської лаври УПЦ МП та передачу її у використання Православній церкві України.

Читайте також: Від 58 до 195 тисяч євро: скільки коштують обладунки намісника Києво-Печерської Лаври

“Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православна церквою на території України. У свою чергу, Українська православна церква Московського патріархату не є автокефальною православною церквою на території України”, – йдеться у документі.

Наголошується, що високі церковні ієрархи УПЦ МП неодноразово вчиняли дії, спрямовані проти українського народу.

З огляду на це, використання Києво-Печерської лаври Московським патріархатом слід припинити, розірвавши договір оренди, вважає автор петиції.

У документі перераховуються численні висловлювання ієрархів УПЦ МП проти України та її незалежності.

“У листопаді 2008 року митрополит Онуфрій публічно заявив, що Голодомор 1930-х років український народ “заслужив” сам. 5 серпня 2014 року митрополит Онуфрій в інтерв’ю власній пресслужбі виступив із засудженням антитерористичної операції на Донбасі, а також відмовився визнавати причетність керівництва РФ до дестабілізації ситуації на Сході. Російських терористів-найманців священнослужитель називає не інакше, як “наші одновірці та брати”, а проведення АТО — “братське кровопролиття”, — зазначається в петиції.

Нагадується, що 18 березня 2016 року в Криму відзначили “День возз’єднання Криму з Росією” і від імені УПЦ МП в урочистостях узяв участь благочинний Севастопольського округу Кримської єпархії протоієрей Сергій Халюта.

На думку автора петиції, Києво-Печерську лавру слід передати Православній церкві України.

“Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії”, – наголошується в документі.

Петиція була створена 15 квітня і вже набрала понад 2,6 тис. голосів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com