У Житомирі спіймали місцевого активіста на хабаpі у 30 тисяч доларів

13.08.2019, 13:47
37216

13 серпня у Житомирі слідчі Слідчого управління ГУНП спільно із співробітниками УСБУ регіону та за процесуального керівництва прокуратури області затримали очільника однієї з громадських організацій.

Читайте також: У Луцьку посадовицю міської ради затримали на хабарі

Про це повідомляє Житомир.info з посиланням на відділ комунікації поліції Житомирської області.

Чоловік вимагав 30 тисяч доларів США за неперешкодження у роботі підприємства шляхом створення довкола нього негативного суспільного резонансу.

Зазначено, що активіст, добре знаний у Житомирі, був затриманий у першій половині дня 13 серпня в одному з престижних розважальних комплексів обласного центру після передачі йому 5 тисяч доларів США. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші, проте усі його дії відповідним чином зафіксовані.

“У ході досудового розслідування, розпочатого за ч.4 ст. 189 (Вимагання) ККУ, встановлено, що керівник громадської організації неодноразово звертався особисто та надсилав смс-повідомлення очільнику підприємства з вимогами сплати коштів (одноразово – 30 тисяч доларів США та щомісячно – по 5 тисяч доларів США) за неперешкодження у його діяльності. У разі незгоди активіст обіцяв використати наявні ресурси громадськості для створення керівникові негативного іміджу та звільнення його у зв’язку з цим з посади”, – йдеться у повідомленні.

Як виявилось, мова йде про затримання керівника громадської організації “Захист та справедливість” Олександра Громова. Він також є керівником ГО “Молодіжне об’єднання “Молода опозиція”.

Нині слідчо-розшукові заходи тривають та вирішується питання про затримання чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За подібні дії йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com