У Житомирській області затримали мікроавтобус із 700 кг бурштину

27.12.2020, 20:43
92133

У Житомирській області 25 грудня поліцейські Рівненської області наздогнали автомобіль, який, порушивши кілька правил дорожнього руху, не зупинявся на їхню вимогу. У мікроавтобусі виявили 700 кг бурштину. Про це 26 грудня повідомила пресслужба поліції Житомирської області, інформують Економічні новини.

Читайте також: Цивілізовані торги: на Волині з аукціону продали 627 кг бурштину на 21,6 млн гривень

“Близько 20.00 на 255 км автошляху Київ – Чоп, поблизу села Повчине Новоград-Волинського району, патрульні примусово зупинили автомобіль Nissan. Рухаючись територією Рівненської області, водій порушив кілька правил дорожнього руху та не зупинився на вимогу поліцейських, відтак вони вирішили його наздогнати та перевірити”, – йдеться в повідомленні.

Під час огляду поліція з’ясувала, що водій мікроавтобуса перевозив 27 мішків із камінням, зовні схожим на бурштин-сирець, зазначили в поліції.

“Із метою уникнення адміністративної та кримінальної відповідальності водій, 51-річний житель Чернівецької області, запропонував поліцейським €1 тис. неправомірної вигоди”, – додали у пресслужбі.

Поліція вилучила виявлені камені. Їх передали на зберігання і призначили експертне дослідження.

Досудове розслідування проводять за ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, перероблення бурштину) Кримінального кодексу України. Поліцейські також задокументували пропозицію неправомірної вигоди. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України.

Незаконне видобування бурштину фіксували в Рівненській, Волинській та Житомирській областях. Улітку 2015 року п’ятий президент України Петро Порошенко заявляв, що 90% бурштину в Україні видобувають нелегально за заступництва правоохоронних органів.12 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський говорив, що масштаби незаконного видобування бурштину в Україні сягнули рівня екологічного лиха. 2 вересня президент доручив Верховній Раді до 1 грудня 2019 року ухвалити законопроєкт про видобування бурштину.Урядовий законопроєкт №2240 внесли в парламент 8 жовтня. У першому читанні парламент підтримав його 12 листопада, а в другому – 19 грудня. Зеленський підписав закон 27 грудня. Документ ввів єдині дозволи на розвідку з правом видобування бурштину терміном на п’ять років на ділянці до 10 га через електронні аукціони.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com