У ЗСУ розповіли про наслідки удару по Севастополю: судна перетворилися на деталі

16.09.2023, 15:00
146818

Пошкоджені російські судна у Севастополі мають дуже суттєві пошкодження. Сподіватися на їхнє швидке відновлення не можна. Крім того, кораблі більше не зможе повноцінно виконувати свої функції.

Читайте також: Кличко під час Вестфальської мирної конференції обговорив з міністром оборони Німеччини підтримку України

Про це у телемарафоні повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

“Після згарища вони перетворились фактично на деталі і більше не можуть бути використані як повноцінні учасники Чорноморського флоту РФ. Ураження суттєві і навряд чи можливе швидке відновлення, а в деяких випадках фахівці стверджують, що взагалі недоцільне (відновлення – Ред.)”, – повідомила представниця ЗСУ.

За словами Гуменюк, під час удару також постраждав судноремонтний завод, а поблизу таких потужностей немає.

“Далі потрібно транспортування і дуже складна логістична операція. Чи буде вона вартувати того, що буде на виході, можливого відновлення – навряд чи”, – каже вона.

Гуменюк наголошує, що ЗСУ продовжують роботу по глибоких тилах. Втім, роботи багато, каже представниця ЗСУ. За її словами, півострів – це дуже потужне розгортання ворога з його базами, логістикою, наявними силами та засобами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com