Учені вважають, що COVID-19 може виявитися аутоімунною хворобою

14.12.2020, 19:25
91526

Коронавірусна хвороба COVID-19 може викликати аутоімунну реакцію, при якій імунна система помилково атакуватиме організм людини. Таких висновнків дійшли науковці Єльського університету США у ході дослідження, яка описує The Guardian.

Читайте також: У США почалася масова вакцинація від COVID-19: Перше щеплення зробили медику

За словами науковців, аутоімунні процеси відповідають за тривалі симптоми, які виявляють у пацієнтів, що вже побороли хворобу. У таких людей підвищується рівень “аномальних” антитіл, які починають атакувати внутрішні органи, окремі тканини та імунну систему, яка повинна була боротися з інфекцією.

Окрім того, антитіла блокують вірусний захист організму, знищують імунні клітини та вражають мозок, судини, печінку, сполучну тканину та шлунково-кишковий тракт. При цьому, чим більше аутоантитіл у крові, тим важчий перебіг захворювання.

“Пацієнти з коронавірусом виробляють аутоантитіла, які фактично перешкоджають імунній відповіді на вірус. Ми переконані, що ці аутоантитіла є шкідливими…”, — наголосив старший науковець групи дослідників, імунобіолог Аарон Рінг.

За попередньою інформацією, аутоантитіла можуть вражати організм людини протягом тривалого часу після того, як хворий одужав.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com