Удар по окупантах в Севастополі: у ВМС підтвердили ураження “Комуни”

22.04.2024, 09:01
157684

Вранці 21 квітня внаслідок удару Сил оборони України по об’єктах окупантів у Севастополі було пошкоджено російський рятувальний військовий корабель “Комуна”.

Читайте також: Пентагон відправляє в Україну військових радників для оборонного співробітництва

Цю інформацію підтвердив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

“Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу ЧФ РФ  “Коммуна”. Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше російські окупанти повідомили про пожежу на одному з кораблів у бухті Севастополя, але не називали, який саме було уражено.

Аналітики, які проаналізували відео з соцмереж, дійшли висновку, що пошкодження міг отримати рятувальний військовий корабель “Комуна” – справжній старожил російського флоту, збудований ще в 1915 році.

У 2016 році корабель пройшов модернізацію, його обладнали підводним роботом АС-28.

Попри свій поважний вік, це єдине рятувальне судно такого класу на Чорному морі. Його призначення — глибоководні роботи, підйом підводних човнів та затонулих вантажів. Зокрема, “Комуна” виконувала роботи у районі знищеного ракетного крейсера “Москва”.

“Це [знищення російських кораблів] буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму”, – прокоментував цей удар Дмитро Плетенчук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com