Удар росіян по Миргороду виявив велику проблему для України — Le Monde

5.07.2024, 10:33
161220

Удар російської ракети по військовому аеродрому в Миргороді на Полтавщині виявив гострий дефіцит систем ППО, зокрема малого радіусу дії в українській армії. Така ситуація викликає тривогу в контексті очікуваного прибуття винищувачів F-16.

Читайте також: У Кривому Розі уродженець Москви викрав двох дівчат та зґвалтував їх: одна з них голою вибігла з готелю

Як повідомляє французька газета Le Monde, російський безпілотник зміг безперешкодно підлетіти до місця ракетного удару в Миргороді та зафіксувати його наслідки.

“Головна проблема – відсутність в українців систем ППО малої дальності. Здатність росіян літати на своїх безпілотниках так глибоко, по суті, походить від цієї слабкості”, – зазначив з цього приводу директор польського аналітичного центру Rochan Consulting Конрад Музика.

Зрештою, як відзначають французькі журналісти, український аеродром виявився незахищеним від ракет, якими росіяни завдали удару, хоча на озброєнні Сил оборони є системи Patriot, Iris-T або SAMP/T. Очевидно, пише видання, українцям їх гостро не вистачає для відбиття усіх російських атак.

Директор оборонних програм в італійському дослідницькому центрі IAI Алессандро Марроне вважає, що такі результативні удари росіян самі по собі “не змінять хід війни, але вони є тривожними сигналами, які підкреслюють, що Росія готується протидіяти розгортанню F-16”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com