“Удари” України по Москви: Подоляк заявив про відсутність логіки та назвав пріоритетні цілі

26.04.2023, 16:32
139611

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для України немає сенсу завдавати ударів по Москві, адже там немає жодних цілей і це не вирішило б питання війни.

Читайте також: Українські захисники показали, як тримають останню дорогу до Бахмута (відео)

Про це Подоляк розповів у ефірі телемарафону “Єдині новини”, коментуючи статтю The Washington Post про начебто плани України щодо ударів по Москві.

Радник голови ОП пояснив, чому атаки по російській столиці були б нелогічним кроком.

“Безумовно, видання авторитетне, якщо воно репутаційне. Але між тим – завжди з посиланням на анонімні джерела чи на злиті документи, які такими не є. Тому що у них просто припущення”, – висловився Подоляк про статтю WP.

Чому завдавати ударів по Москві немає сенсу

“Я завжди говорю, що має бути якась логіка. Тобто навіщо Україні, яка сьогодні абсолютно точно залежить від повного розуміння з нашими партнерами щодо зброї, як ми її використовуємо і щодо того, які сценарії нам важливі для деокупації своїх територій, наносити удар по Москві? Щоб вирішити яке завдання? Щоб дати можливість російській пропаганді сказати: дивіться, вони теж б’ють по цивільному населенню? Які військові завдання ми вирішуємо одним ударом?” – розповів радник голови президентського офісу.

Він також звернув увагу на російські атаки. Так, за словами Подоляка, Росія не просто показово завдала один раз удар по центру того чи іншого українського міста. Країна-агресорка мала системний підхід до масштабних атак крилатими ракетами від жовтня 2022 року по всій території України.

“Завдавали ударів і по критичній інфраструктурі, і по центрах міст, для того щоб зробити панічні настрої і вирішити певні військові завдання. Зменшити нашу можливість користуватися критичною інфраструктурою. Тобто це було системне воєнне завдання. Вони атакували суверенну державу сотнями ракет”, – пояснив радник керівника ОП.

Він додав, що загалом Росія завдала понад 1000 ударів по українських містах.

Для чого нам наносити один удар по Москві? Немає жодних цілей, по-перше. А по-друге, немає інформаційних завдань, бо ми отримаємо ґвалт у міжнародних медіа. По-третє, це точно не вирішує питання війни на території України. Росія звідти не прибере війська відразу, вона не буде втікати. Навпаки, Росія отримає аргумент для того, щоб на тих чи інших майданчиках лицемірно говорити про те, що “вони також мають проблеми, бо Україна б’є по мирних містах РФ”, – розповів Подоляк.

Пріоритетні цілі для українських атак

Він повідомив, що для України пріоритетні цілі – все, що стосується окупаційного угруповання РФ на захоплених територіях.

“Це має бути в повному обсязі знищено і це гарантується нам міжнародним правом. Тобто юридично ми в праві знищувати все, що знаходиться на півострові Крим, наприклад, чи на території Донецької, Луганської областей. Тут немає жодних претензій юридичного плану до України. Все, що там є російське, має бути знищене”, – наголосив радник голови ОП.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com