УГКЦ повідомила, що в разі необхідності готова віддати храми і монастирі під шпиталі для заражених коронавірусом

22.03.2020, 21:14
67242

Українська греко-католицька церква готова передати у разі необхідності свої храми і монастирі на потреби медиків, які рятують життя людей від коронавірусу. Із такою заявою до вірян звернувся глава УГКЦ Святослав (Шевчук), повідомляє ТСН.

Читайте також: Лікарі бригади екстреної допомоги тестуватимуть пацієнтів на коронавірус вдома

“Якщо буде потрібно, увесь церковний простір стане шпиталями, де ми разом із вами рятуватимемо людські життя… Тільки ви (медики) навчіть нас, як це робити. Ми вміємо швидко і добре вчитися, щоби разом з вами рятувати життя людини, яка помирає”, – сказав Святослав.

Він побажав лікарям, щоб для них не настала мить, коли доведеться обирати, яку людину рятувати.

“Хто хоче спасти свою душу, той її погубить, а хто її погубить задля Мене, той її спасе”. Цими словами хочу звернутися до наших медиків. Я вчора побачив одну фотографію медика з ранами на чолі та на обличчі від носіння захисної маски і засобів захисту. Шановні працівники охорони здоров’я, ви сьогодні є на передовій. Ви ті, що тепер віддаєте своє здоров’я та життя, аби врятувати здоров’я і життя хворих людей. Ваша Церква є разом з вами”, – запевнив глава УГКЦ.

Також він звернувся до заможних людей і підприємців. “Мабуть, ви сьогодні не можете спати, тому що світова економіка входить у період рецесії. Падають біржі, гроші знецінюються… Я закликаю вас вкласти ваші гроші в найкращу інвестицію – порятунок і захист людського життя. Якщо ви сьогодні відчуєте соціальну відповідальність бізнесу, будьте певні, свої відсотки ви отримаєте. Це відсотки, які не дасть жоден банк і жодна акція. Вони дадуть вам надію на життя вічне і залишаться у ваших руках навіть після вашої смерті”, – запевнив голова Української греко-католицька церкви.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com