Угорщина заблокує конфіскацію заморожених активів Росії для України – DW

21.03.2024, 13:03
156090

Пропозиція Європейської комісії щодо конфіскації доходів від заморожених активів Російської Федерації, ймовірно, не отримає підтримки на саміті лідерів ЄС, що відбудеться в Брюсселі у четвер, 21 березня.

Читайте також: Конфісковану яхту Медведчука готують до продажу: вартість вражає

Про це повідомляє DW з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

Неназване джерело видання стверджує, що більшість країн-членів ЄС поділяє думку про те, що конфісковані з російських активів кошти слід використати на закупівлю зброї та боєприпасів для підтримки ЗСУ.

“Зараз Україна більше потребує грошей на зброю, а, на жаль, не на відновлення. І ми прагнемо зробити все, щоб уникнути подальших руйнувань в Україні”, – наголосив співрозмовник DW.

У пропозиції Єврокомісії зазначається, що 90% доходів від активів повинні бути спрямовані на закупівлю зброї для ЗСУ. Втім, Угорщина виступає проти. У Будапешті вважають, що кошти варто використати на будь-що, окрім озброєння для українських військових.

Ще одне “суперечливе питання” порядку денного саміту – розширення Європейського Союзу. Торік у грудні лідери ЄС підтримали відкриття переговорів щодо вступу України та Молдови. Для початку переговорів країни-члени Євросоюзу повинні затвердити надані Єврокомісією рамки, які визначають шлях до вступу, та провести засідання міжурядової конференції, котрий є спеціально створеним органом, що буде безпосередньо керувати переговорами.

Ці два рішення потребують одноголосної підтримки всіх 27 лідерів Європейського Союзу. Втім, джерело видання зауважує: існує ймовірність, що їх не ухвалять під час цього саміту.

“Є країни-члени, які виступають проти того, щоб відкриття перемовин з Україною та Молдовою розпочалися за бельгійського головування в ЄС”, – каже співрозмовник DW.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com