Угорський міністр в ОБСЄ закликав припинити постачання зброї Україні

1.12.2023, 09:33
150657

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто під час Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є закликав припинити постачання зброї Україні, бо це “затягує війну”.

Читайте також: Зеленський зробив заяву про отримання винищувачів F-16

Про це пише “Укрінформ”.

“Постачання зброї також не допомагає. Постачання зброї затягує війну. А нам не потрібна війна. Нам не потрібна зброя в регіоні. Що нам потрібно в регіоні, так це мир”, – заявив угорський міністр.

Сіярто поскаржився на наслідки війни для Угорщини у вигляді біженців, зростання цін на енергоносії та інфляцію. Крім того, Сіярто сказав, що на війні гинуть угорці.

“Ми платимо цю ціну, ми відчуваємо наслідки та стикаємося зі стражданнями, навіть якщо ми не несемо жодної відповідальності за війну, і навіть якщо це не наша війна. І я представляю націю, члени якої гинуть у цій війні. В Україні проживає значна громада угорців – близько 150 тисяч. І оскільки вони є громадянами України, їх мобілізують до української армії. Багато з них були відправлені на фронт і багато з них уже загинули, на жаль. І ми, угорці, не хочемо, щоб гинуло більше людей. Ми не хочемо, щоб гинуло більше угорців, але загалом ми не хочемо, щоб гинуло більше людей у нас по сусідству”, – заявив глава МЗС Угорщини.

На цьому тлі він заявив, що “мир – це єдине рішення”, а “на полі бою немає рішення”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com