Україна чекає ще два «бабиних літа»

19.09.2021, 18:05
101286

До кінця вересня погода в Україні буде осінньою. Зате в жовтні очікується два періоди потепління, які можна назвати «бабиним літом», в тому числі на Покрову, 14 жовтня

Про це виданню OBOZREVATEL  розповів народний синоптик Леонід Горбань. Відповідно до його розрахунків, тепла слід очікувати 10-15 і 21 жовтня.

Народний синоптик оприлюднив власні погодні графіки на вересень і жовтень. З другої половини вересня він спрогнозував різке похолодання в Україні. Горбань попередив і про високу ймовірність заморозків в центральних областях країни поблизу 25 вересня.

Читайте також: Різко похолодає: народний синоптик попередив про заморозки у вересні

На півдні України погодний тренд буде подібним, але температури будуть на кілька градусів вище. Заморозків в південних регіонах в цей період народний синоптик НЕ спрогнозував.

У той же час, за його розрахунками, перша половина жовтня буде набагато тепліше, ніж друга половина вересня. Два температурних піку можна побачити на графіках народного синоптика для центру і півдня країни.

У центральних регіонах України перше «бабине літо» можна очікувати в період з 10 по 15 жовтня. Вдень повітря прогріється до + 19 … + 21 градуси.

Наступне «бабине літо» буде коротким – воно триватиме лише один день, 21 жовтня, коли стовпчик термометра зупиниться на позначці + 15 … + 17 градусів.

Дати «бабиного літа» на півдні країни практично збігаються з датами, актуальними для центру. Перше очікується 13-14 жовтня з температурами на рівні + 18 … + 21 градус, друге – 21 жовтня з + 14 … + 16 градусами.

Раніше кліматолог Світлана Краківська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше – триватиме на півдні з трьох до п’яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. «При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки », – сказав синоптик.

До теми

Деякі люди дуже чуйно реагують на зміну погоди – у них виникає головний біль. Чи можна від цього позбутися?

Причина такої реакції на зміну погоди може бути в виснаженні систем регуляції – нервової, ендокринної та імунної. Потрібно обстежити всі ці системи. Причому, щоб встановити величину збою, мало провести дослідження, коли людині погано. Спочатку потрібно дізнатися, яка у нього вихідна норма.

Показники, які прийнято вважати нормою “для всіх”, індивідуально для кого-то можуть бути дуже приблизними. Тому обстежитися потрібно двічі – перший раз в стані спокою, коли людину нічого не турбує, і другий раз – коли йому погано. Тоді можна встановити яка саме система і наскільки дає “перекіс”.

План обстеження включає огляд лікарів – невропатолога, ендокринолога та імунолога, а також три дослідження – електроенцефалограму (ЕЕГ), імунограму і дослідження гормонального фону за аналізом крові. За результатами досліджень фахівці вже зможуть визначити, яке лікування вам треба призначити, воно індивідуально в кожному випадку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com