Україна до списку не потрапила: ЄС почне відкривати свої кордони для інших країн

11.06.2020, 17:28
75170

Єврокомісарка з внутрішніх справ Ильва Йоханссон заявила, що 1 липня Європа поступово буде відкривати свої кордони для туристів. Єврокомісія склала список з країн, які готові до відкриття, України серед них немає.

Читайте також: Названо головний спосіб передачі COVID-19

Про це повідомляє видання “Європейська правда”. У Єврокомісії заявили, що крім епідемічної ситуації при ухваленні рішень про відкриття кордонів для громадян третіх країн слід враховувати принцип взаємності.

“Після зняття контролю на внутрішніх кордонах країн ЄС ми пропонуємо відкритий і гнучкий підхід щодо зняття обмежень на поїздки в ЄС, починаючи з 1 липня”, – заявила єврокомісарка.

Відзначається, що кордони відкриють для громадян тих країн, де епідситуація така ж, або трохи краще, ніж у самій Європі. У регіоні розраховують на те, що відкриття кордонів відбудеться за принципом взаємності.

Серед основних критеріїв відкриття кордонів:

інцидентність на 100 тис. населення;

тенденція розвитку епідемії;

загальна ситуація з реагуванням на коронавірус (система тестування, моніторингу, відстеження контактів, звітність, лікування).

Першими в списку вже є країни Західних Балкан: Албанія, Боснія і Герцеговина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія і Сербія. Рішення щодо України буде залежати від епідситуації в регіоні.

За умови, якщо ситуция в кожній із країн погіршиться, обмеження можуть оновити, а туристам з цих регіонів заборонити в’їзд, якщо буде вважатися, що вони “можуть становити загрозу для громадського здоров’я”.

Крім цього, в Єврокомісії закликали зняти прикордонний контроль з країн-членів в понеділок, 15 червня, або зробити це “настільки швидко, як це можливо”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com