“Україна досягла успіху й перемагатиме надалі”: Байден у Києві зробив потужну заяву

20.02.2023, 17:00
136242

Україна вже домоглася успіху у війні, яку розв’язала Росія, попри всі очікування й надалі здобуватиме перемоги на полі битви.

Читайте також: США мають докази того, що Китай може надати РФ летальну військову допомогу – Блінкен

Про це заявив президент США Джо Байден під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

За його словами, війна розпочата РФ стала найбільшим збройним конфліктом в Європі.

“Це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття. І ви в ній досягли успіху, всупереч усім очікуванням, крім ваших власних. І я впевнений, що ви і далі будете перемагати”, – заявив президент США.

За словами Байдена, великим викликом для американської адміністрації стала побудова міжнародної коаліції на підтримку України. Президент США вказав, що Вашингтону вдалося зібрати коаліцію націй, які допомагають Україні захищати себе безпрецедентною економічною, військовою та гуманітарною підтримкою.

“Американський народ знає-неприборкана агресія є загрозою для всіх нас. Ми зібрали коаліцію націй від Атлантики до Тихоокеанського регіону. НАТО. Японія. Кількість націй – понад 50, які допомагають Україні захищати себе безпрецедентною економічною, військовою та гуманітарною підтримкою. Найсильніші економіки світу зібралися, щоб перекрити життєві потоки російської економіки. Разом ми зібрали 700 танків і тисячі бронемашин, тисячу артилерійських систем і понад 2 млн артилерійських боєприпасів, більше 50 ракетних систем, засоби ППО”, – сказав Байден.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com