Україна готує санкції проти Білорусі

7.07.2021, 12:07
97990

Україна готує санкції проти в Білорусі, і в середу, 7 липня, на засіданні уряду планують схвалити санкційний список. Остаточне рішення прийме Рада національної безпеки і оборони (РНБО).

Читайте також: MELOVIN на Atlas Weekend розгорнув прапор ЛГБТ і поцілував чоловіка (відео)

Про це йдеться у проєкті розпорядження Кабміну, повідомляє РБК-Україна.

Так, українська сторона готує санкції з урахуванням рішень Ради ЄС від 2 жовтня і 6 листопада 2020 року про введення обмежувальних заходів щодо фізичних осіб, причетних до фальсифікації виборів президента Білорусі в минулому році. Вибори пройшли без іноземних спостерігачів, а оголошені результати призвели до масштабних протестів, проти учасників яких була застосована непропорційна сила.

Введення українських санкцій пояснюється порушеннями прав людини в Білорусі, репресіями і насильницьким придушенням мирних протестів, застосуванням тортур, а також незаконними затриманнями, в тому числі, громадян України. Також в уряді вважають, що санкції проти Білорусі відповідатимуть вимогам захисту національних інтересів України.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін має намір схвалити і протягом місяця внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо введення санкцій проти Білорусі. При цьому санкційного списку поки немає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com