Україна готується до наступу на фронті: експерт назвав потенційний термін та напрямок

5.02.2024, 17:03
153744

У квітні, коли російська армія візьме оперативну паузу, Збройні сили України можуть скористатися цим та провести власну наступальну операцію.

Читайте також: На Чернігівщині попрощалися з льотчиком, який пожертвував життям, щоб знищити колону ворога: тіло не могли повернути майже 2 роки

Таку думку висловив керівник центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його припущеннями, Україна може знову спробувати завдати удару на півдні, аби спробувати прорватися до Криму.

“І, звичайно, в українських сил з’являються можливості для проведення тактичних наступальних операцій, які, можливо, можуть перерости в певний оперативний успіх. Ймовірно, йдеться про південь, де зараз проходить Чорноморська операція з повітря і де вражаються російські об’єкти в окупованому Криму. Не виключено, що її можуть продовжити і суходолом, на лівобережжі Херсонщини”, – сказав він.

Водночас Мусієнко підкреслив, що навіть під час паузи РФ не відмовиться від усіх наступальних дій і на деяких ділянках фронту продовжить штурми.

“Просто вони зменшать активність, інтенсивність і кількість сил, які будуть застосовувати. Ну і будуть, вочевидь, знаходитися в активній обороні. Зараз в активній обороні перебуваємо ми”, – застеріг він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com