Україна готується до опалювального сезону: що буде з тарифами

20.09.2021, 16:40
101367

Уся країна активно готується до опалювального сезону. Наразі регіони України технічно готові до його старту на понад 90%, що відповідає графіку та очікуваним показникам. Проте багатьох цікавить, що буде з тарифами. Як виявилось, вартість опалення може не змінитися.

Читайте також: Деякі українці вдвічі більше заплатять за газ: кого стосується

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій, посилаючись на очільника відомства Олексія Чернишова.

“Підготовка до опалювального сезону знаходиться у фокусі уваги уряду, зокрема й Міністерства розвитку громад та територій України…За даними органів місцевого самоврядування вона складає понад 90%. Співробітники Мінрегіону регулярно здійснюють візити до регіонів з метою моніторингу ситуації. Йдемо за графіком”, – сказав Чернишов.

За його словами, ціна газу на світових ринках практично щодня змінюється, тож у процесі підготовки до опалювального сезону важливим є укладання довгострокових договорів між підприємствами ТКЕ з ТОВ “Газопостачальна компанія” Нафтогаз Трейдинг”.

“Газова компанія запропонувала одну з найнижчих цін на ринку – 7420 грн за тис. куб. м (з ПДВ та без інших надбавок) у рамках обсягу I “Фіксований”. Тож тарифи на опалення та гарячу воду підвищуватися не повинні”, — підкреслив Чернишов.

В міністерстві зауважили, що повноваження зі встановлення тарифів на тепло у новому опалювальному сезоні надано органам місцевого самоврядування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com