Україна готується до великого наступу РФ найближчими тижнями, – Reuters

17.05.2024, 11:00
158819

Росія продовжує посилювати тиск на українських захисників на сході. Україна готується до великого на ступу окупаційних військ найближчими тижнями.

Читайте також: Зеленський домовився про невідкладну підготовку угоди про безпеку з іще однією країною

Про це пише Reuters. Зазначається, що після повідомлень про бої в північних районах прикордонного міста Вовчанськ, розташованого приблизно за 45 км від Харкова, український Генеральний штаб заявив, що Сили оборони розпочали контратаку, щоб завдати удару у відповідь по загарбниках.

В Україні попереджають, що Росія, можливо, готується до великого наступу в найближчі тижні. Поблизу Сумської області ворог нарощує сили.

Аналітик із Black Bird Group Пасі Паройнен сказав Reuters, що наступ РФ на Харківщині виглядає як спроба втягнути в бій обмежені резерви Києва перед початком основного літнього наступу.

“Якщо Україна перерозподілить сили в Харкові та Сумах, вона зможе зберегти частину території, можливо, запобігти артилерійському обстрілу мирних жителів Харкова, можливо, навіть відтіснити противника до кордону. Але це може коштувати їм війни, якщо резерви не будуть доступні для реагування на кризи під час літнього наступу Росії”, – підкреслив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com