Україна на межі виходу із “зеленої” зони карантину

2.09.2021, 19:19
100096

Коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 в Україні перевищив гранично допустимі для “зеленої” зони 4%. Невдовзі країна може вийти із “зеленого” рівня  епіднебезпеки.

Читайте також: В Україні прогнозують новий спалах коронавірусу

Про це йдеться у прогнозі Київської школи економіки (KSE).

“В Україні захворюваність прискорює ріст. Кількість випадків захворюваності COVID-19 за тиждень знову зросла на чверть. І наразі вже два дні поспіль не виконувалося умова “зеленого” рівня епідемічної небезпеки – коефіцієнт виявлених випадків інфікування перевищив граничні 4%. У разі невиконання такої умови  протягом ще одного дня національна комісія ТЕБ та НС може прийняти рішення про вихід України із “зеленої” зони. Відповідно, регіони будуть розподілені за рівнем епідемічної небезпеки, до них буде посилено обмеження”, – повідомляється на сайті KSE.

На думку експертів, поточна ситуація все ще залишається контрольованою, однак навантаження на медичну систему продовжує зростати.

У KSE підкреслили, що лідером за рівнем захворюваності залишається Чернівецька область. Коефіцієнт виявлення випадків там фактично досяг рівня в 9% – в середньому в регіоні фіксують 130 випадків захворювання на 100 тисяч населення при рекомендованих ВООЗ 75 випадках. Рівень госпіталізації в регіоні досяг 29,1%.

Решта регіонів знаходяться в зоні підвищеного ризику спалаху. У 11 українських областях (Київська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області) коефіцієнт виявлення випадків перевищує рекомендовані ВООЗ 5%.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com