Україна намагається зірвати російський наступ, атакуючи об’єкти на території РФ, – NYT

20.05.2024, 12:31
158950

З осені російські війська мають перевагу на полі бою, що дозволяє їм здійснювати наступальні дії на різних напрямках фронту, аби прорвати українську оборону, пише The New York Times.

Читайте також: Міноборони роз’яснило нові правила мобілізації по зміненому закону

У виданні нагадали, що Росія нещодавно відкрила новий фронт на Харківщині, захопивши кілька населених пунктів та змусивши ЗСУ відійти на інші позиції. Після чого армія РФ намагається максимально скористатися ситуацією, а саме прорвати “ослаблену українську оборону”.

Аналітик фінської Black Bird Group, яка аналізує супутникові знімки та бойові кадри з фронту, Пасі Паройнен зазначив, що цього року Росія захопила більше території, ніж втратила під час літнього контрнаступу України торік.

“Частиною стратегії України, спрямованої на те, щоб зірвати цей повільний, але неухильний наступ, є тривала повітряна кампанія проти російських об’єктів, які постачають паливо та інші нафтопродукти для танків, кораблів і винищувачів”, – підкреслили в NYT.

Журналісти нагадали, що у неділю шість українських безпілотників завдали удару по нафтопереробному заводу в Краснодарському краї Росії, що змусило завод зупинити роботу.

Також українські війська прагнуть підірвати російську енергетику, яка є основою російської економіки та військових зусиль. США опублікували звіт, у якому наголосили, що дії ЗСУ “вивели з ладу близько 14% російських нафтопереробних потужностей”, тому до середини березня внутрішні ціни на бензин та дизельне пальне у Росії зросли на 20-30%. Такі дані були зібрані з кінця січня до кінця березня.

Крім того, у неділю в Росії заявили, що їй вдалося знищити 9 українських ракет, які летіли на Крим. У NYT зауважили, що Росія перетворила український півострів на центр військової логістики для перекидання військ та боєприпасів на поле бою на півдні країни. Також росіяни використовують Крим “як стартовий майданчик для запуску безпілотників і ракетних атак”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com