Україна націоналізувала судно російського олігарха: яка його вартість

28.05.2024, 19:32
159393

За матеріалами Служби безпеки України Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про стягнення в дохід України майна російського олігарха. Йдеться про судно Олександра Верховського.

Читайте також: Китай готує армаду поромів для вторгнення на Тайвань, – The Telegraph

Про це пише СБУ.

Деталі

Так, великий риболовецький траулер “Бухта Соколовская” ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну добудовувався на заводі у Миколаєві. Вартість промислового судна становить понад 1 млрд грн.

“Націоналізований траулер був складовою торговельного “флоту” підсанкційного олігарха, який входить до найближчого оточення кремля. Також Верховський є одним із фінансових донорів російської війни проти України”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують: риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Як відомо, ці кошти йдуть на озброєння та матеріально-технічне забезпечення окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти Сил оборони України.

“Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Співробітники Служби безпеки викрили оборудку і заблокували російський траулер для подальшого його арешту та націоналізації на користь України”, – підсумували в СБУ.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com