Україна нічого не зробила для врегулювання мовного конфлікту, – МЗС Угорщини

16.07.2018, 16:51
3492

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав мовну суперечку між Києвом та Будапештом “серйозним конфліктом” і пообіцяв надалі блокувати просування України в бік Європейського Союзу та НАТО, пише НВ.

“Ми маємо щодо цього серйозний конфлікт, бо Україна абсолютно нічого не зробила у сенсі очікувань і Венеційської комісії, і ЄС”, – сказав він у коментарі Радіо Свобода, додавши, що безрезультатні переговори тривають майже вісім місяців.

Сійярто пояснив, що саме через відсутність реакції Києва Будапешт заблокував проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні в рамках саміту НАТО в Брюсселі, що відбувся минулого тижня.

“Ми вирішили блокувати всі засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів і міністрів. Саме тому не було й запланованого саміту Україна-НАТО під час зустрічей лідерів минулого тижня”, – наголосив голова МЗС Угорщини.

Він висловив сподівання, що Україна таки внесе зміни до “мовної” норми закону про освіту.

Нагадаємо, що Угорщина послідовно блокує зустрічі представників НАТО і України на вищому рівні через українську освітню реформу. На думку Будапешта, новий закон про освіту обмежує права закарпатських угорців щодо вивчення рідної мови.

Зокрема, через Угорщину скасували проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні в рамках саміту НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

Будапешт заявив, що блокуватиме євроатлантичні та євроінтеграційні прагнення Києва до усунення “проблемних”, на його думку, положень освітнього закону.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com