«Україна обов’язково стане сильною», – Юрій Гупало

9.12.2021, 15:31
106828

У понеділок, 6 грудня, Збройним силам України виповнилося 30 років. Вони є основою оборони нашої держави. Це єдиний можливий захист від зовнішньої агресії, на який можуть покластися українські громадяни. Саме ефективність та боєздатність армії визначає здатність країни захищати свою територіальну цілісність та суверенітет.

Читайте також: «Ми прагнемо, щоб місцеве самоврядування отримало реальну здатність вирішувати питання фінансового характеру», – лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало

Про це наголошують у політичній партії «УДАР Віталія Кличка».

«Нам потрібно будувати сильну армію, здатну тримати оборону супроти набагато чисельніших збройних сил Росії. Причому не лише на Донбасі, а й по всьому величезному периметру кордону з РФ. Ніхто не прагне миру більше, ніж ми, українці. Я хочу твердо наголосити – мир обов’язково настане на нашій землі.

Окрім того, українська держава повинна турбуватися не тільки про належне технічне оснащення та вдосконалення армії, покращення тактичних і стратегічних навиків наших воїнів і їхнього керівництва, але й забезпечити на високому рівні належний соціальний захист військовослужбовців та їхніх родин. Вони повинні безперешкодно користуватися усіма наданими їм пільгами. Україна обов’язково стане сильною!» – зазначив лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

Українська держава в останні роки виділяє значні суми на фінансування Збройних сил. Але два останні роки кількість не конвертується в якість. Попри великі бюджетні асигнування Міністерство оборони не встигає освоїти всі кошти, внаслідок чого зривається Державне оборонне замовлення. На більш зрозумілому рівні це означає, що армія не отримує нового озброєння і техніки в достатній кількості, – зазначають в партії.

«УДАР Віталія Кличка» наполягає, що державна оборонна стратегія має, насамперед, фокусуватися не на кількісному збільшенні ЗСУ, а на якісному перетворенні армії. А для цього:

необхідно нарешті провести комплексну реформу державного «Укроборонпрому» та модернізацію вітчизняного ВПК;

створити Оборонний фонд, який би гарантовано наповнювався з бюджету згідно з вимогами НАТО до бюджетів розвитку.

Водночас до цього Фонду має спрямовуватися 100% коштів від експорту військової техніки та озброєння, що виробляється в Україні. Кошти цього Фонду можуть використовуватися виключно на якісне переозброєння ЗСУ!

Україна повинна бути сильною, а громадяни – почуватися захищеними!

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com