Україна оновила список країн “червоної” і “зеленої” зон

10.08.2020, 18:51
80950

Міністерство охорони здоров’я опублікувало у понеділок, 10 серпня, оновлений список держав “червоної” і “зеленої” зон, який визначає необхідність самоізоляції чи здачі тесту після повернення з-за кордону. Про це повідомляє “Європейська правда“.

Читайте також: Вчені знайшли новий мутований вірус

Дані по країнах опубліковані станом на 7 серпня.

Відповідно до оновлених даних, статус курортних країн, які приймають у себе українців попри пандемію, у порівнянні з останнім переглядом не змінився. Албанія, Болгарія і Чорногорія залишилися “червоними”, а Туреччина, Єгипет і Хорватія – “зеленими”.

У “зеленому” списку України, серед інших держав, – Швеція, Чехія, Португалія, Білорусь, Австрія, Канада, Велика Британія, Литва, Грузія та Італія. “Червоні” держави – Китай, Росія, Естонія, Греція, Кіпр, Польща, Франція, Нідерланди, Німеччина. Повний список держав доступний за посиланням.

Україна включає до “червоного списку” держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні.  Або ж якщо приріст числа інфікованих у них за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Читайте також: Повідомили, хто з українців може не проходити самоізоляцію у Польщі

Усі прибулі до України з “червоної зони” зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в’їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com