Україна отримала у квітні майже 2 млрд доларів валютних надходжень — НБУ

7.05.2022, 08:01
119095

За попередніми даними Національного банку України, станом на 1 травня 2022 року, міжнародні резерви України становили 26 944,9 млн доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

У повідомленні йдеться, що упродовж квітня міжнародні резерви дещо скоротилися — на 4% у зв’язку зі збільшенням обсягу продажу валюти Національним банком.

“Потреба у проведенні інтервенцій із продажу валюти виникає через перевищення попиту на валюту над пропозицією. Це насамперед пояснюється значними оборонними потребами, імпортом енергоресурсів та забезпеченням розрахунків із платіжними системами через активне використання карток за кордоном на тлі повільного відновлення експорту”, – поінформували в НБУ.

Ці витрати значною мірою було компенсовано зовнішніми та внутрішніми валютними надходженнями на користь уряду, які загалом становили 1 887 млн дол. США.

“Упродовж квітня 629 млн євро та 93 млн доларів США надійшли від Світового банку, 300 млн євро – від уряду Франції, 236 млн доларів США – від уряду Канади та 120 млн євро – від Європейського союзу”, – повідомили в Нацбанку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com