Україна підписала перший контракт на поставку вакцини від коронавірусу з Китаю

30.12.2020, 13:50
92251

Україна підписала перший контракт про постачання вакцини проти коронавірусу виробництва компанії Sinovac Biotech й у максимально короткі терміни отримає ще 1,8 мільйона доз такого препарату.

Читайте також: В Україні за добу від коронавірусу одужали більше, ніж 16 тисяч осіб

Відповідної домовленості було досягнуто на виконання завдання президента Володимира Зеленського між Міністерством охорони здоров’я і постачальником препарату. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зазначається, що відповідні переговори МОЗ вело ще з вересня 2020 року. Складність у їхньому проведенні була зумовлена “гострою глобальною конкуренцією за справді якісні та безпечні вакцини”.

“Всі без винятку цивілізовані держави світу намагаються домовитися про закупівлю такої вакцини в умовах, коли надійні виробники ще не можуть повністю задовольнити глобальну потребу”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що Sinovac Biotech є найбільшою компанією в Китаї з виробництва вакцин. Щорічно там виготовляють від 300 до 500 мільйонів доз препаратів, які схвалено в 34 країнах світу. Зокрема, саме ця компанія розробила і вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, зокрема й пташиного, паротиту. Крім України, рішення про закупівлю вакцини Sinovac Biotech проти COVID-19 (50 мільйонів доз) вже ухвалила й Туреччина.

Підкреслюється, що Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним.

“Головне, що ми провели дуже активну багатомісячну переговорну роботу й отримали конкретний результат. У короткий термін почнемо масштабну державну програму вакцинації. Нам украй потрібно захистити найбільш “ризиковані” соціальні групи, і держава точно виконає це завдання”, – сказав Зеленський, уточнивши, що контракт укладено саме з досвідченим виробником вакцин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com