Україна підписала угоду з Ізраїлем про зону вільної торгівлі

22.01.2019, 12:34
8501

Учора, 21 січня, Україна та Ізраїль уклали двосторонню угоду про зону вільної торгівлі. Вона зменшує ввізне мито для України на 80%, а для Ізраїлю – на 70%.

Читайте також: “Нафтогаз” та “Газпром” проведуть переговори про продовження транзиту газу

За повідомленням DW, угоду про зону вільної торгівлі підписали представники урядів України та Ізраїлю 21 січня 2019 року. Петро Порошенко та президент Ізраїлю Біньямін Нетаньяху були також присутні на церемонії. Підписували документ віце-прем’єр-міністр Степан Кубів та виконувач обов’язків міністра економіки та промисловості Ізраїлю Елі Коен.

На сайті президента України зазначається, що “метою укладення угоди є створення правових підстав для лібералізації ринків промислових та сільськогосподарських товарів сторін”. Президент також повідомив, незабаром він разом з прем’єр-міністром Ізраїлю відвідає Одесу. “Разом з прем’єр-міністром Ізраїлю Нетаньяху плануємо відвідати Одесу, яка має велику історію, пов’язану з єврейським народом”, – йдеться в повідомленні на сторінці Порошенка в мережі Twitter.

Віце-прем’єр-міністр Степан Кубів на своїй сторінці у Facebook заявив, що з моменту початку дії угоди буде скасовано ввізні мита на близько 80 відсотків українських промислових товарів. Угода також дасть нові можливості для модернізації промислового виробництва в Україні, адже скасування близько 70 відсотків  ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію сприятиме високотехнологічному інвестиційному імпорту.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com