Україна підпише нову торговельну угоду з Британією після Brexit

10.01.2020, 09:10
59281

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів зустріч із очільницею британського посольства в Києві Меліндою Сімонс. Про це інформує урядова пресслужба.

Читайте також: Президент України відвідає Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі

Керівник Кабміну перш за все висловив співчуття з приводу загибелі громадян королівства в авіакатастрофі поблизу Тегерану. Пані посол запевнила, що Велика Британія готова надати Україні необхідну допомогу у належному розслідуванні цієї трагедії.

Щодо укладення нової міждержавної угоди про політичне та торговельне співробітництво після виходу Великої Британії з ЄС, сторони відзначили прогрес. Зокрема, в грудні було завершено основні консультації щодо економічних аспектів, у середині січня очікується погодження політичної складової документу. “”Ми очікуємо на підписання угоди про політичне та торговельне співробітництво найближчим часом. Це може статися під час майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до Лондона”, – зауважив Гончарук.

Він також виокремив питання поїздок українців до королівства. “Україна досягла лібералізації візового режиму з великою кількістю країн, отримала безвіз із ЄС. Наразі актуальним є спрощення процедури отримання українцями і британських віз. Це – болюче питання для українських громадян. Ми пропонуємо напрацювати шляхи лібералізації відповідних візових умов”, – пояснив український прем’єр.

Серед інших питань обговорювалися підтримка Великою Британією інтеграції України в НАТО, а також технічна допомога в реінтеграції тимчасово окупованих територій ОРДЛО, проведенні податкової, антикорупційної, митної та інших реформ, реалізації проєкту “Держава у смартфоні” тощо.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com