Україна, Польща і Литва створили “Люблінський трикутник”

28.07.2020, 13:10
79710

У Польщі міністри закордонних справ України, Польщі та Литви заявили про створення “Люблінського трикутника”. Вони засновують тристоронню платформу для політичного, економічного та соціального співробітництва.

Читайте також: Польща виходить зі Стамбульської конвенції: причина

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Сьогодні ми створюємо “Люблінський трикутник”. Це формат, який стане важливим елементом розвитку і зміцнення центральної Європи, але також зміцнення України як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів”, – сказав він під час спільної пресконференції глав МЗС України, Польщі та Литви в Любліні у вівторок.

За словами Кулеби, “Люблінський трикутник” зосередиться на поглибленні взаємодії між трьома країнами.

“Але ми також бачимо велику перспективу в тому, щоб “Люблінський трикутник” став інструментом ангажування тих країн, які потребують більш тісних контактів із Заходом, загальноєвропейськими структурами. І ми з колегами допомагатимемо нашим сусідам, нашим друзям більш активно взаємодіяти в цій сфері”, – пояснив міністр.

Крім того, він запевнив, що співпраця України, Польщі, Литви тільки розширюватиметься, і не обмежуватиметься лише питаннями оборони.

Читайте також: Болгарія змінила правила для в’їзду українцям

“Ми говоритимемо про економіку, торгівлю, інвестиції, інфраструктуру, туризм – про все те, що здатне ще тісніше об’єднати наші країни, зробити центральну Європу ще сильнішою, зробити Європу в цілому ще сильнішою в тій великій боротьбі, яка розгортається у світі”, – зазначив глава МЗС України.

Кулеба подякував Польщі та Литві за те, що вони послідовно підтримують Україну на шляху членства в ЄС і НАТО, на шляху реформ.

“Це більше, ніж дружня підтримка. Це більше, ніж підтримка партнерів. Це справді родинна підтримка”, – наголосив він.

Він додав також, що “немає нічого більш природного в цій частині Європи, ніж союз трьох народів: поляків, литовців і українців”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com