Україна поступово бере Крим під вогневий контроль — Подоляк

28.09.2023, 09:31
147431

Удари по військових об’єктах російських окупантів у Криму спрямовані на зменшення боєздатності російських окупаційних угрупувань, які ведуть оборонну війну.

Читайте також: Чи повернулися “вагнерівці” під Бахмут: що каже українське командування

На цьому наголосив в ефірі національного телемарафону радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Він зауважив, що тактичні завдання Сили оборони України вирішують по лінії фронту — з просуванням у межах наступальних операцій на Запорізькому, Донецькому та Південному напрямках. Однак, за його словами, стратегічним завданням є перерізати ключовий напрямок забезпечення російського окупаційного угруповання.

“Тобто перерізати Керченську протоку, взяти її під вогневий контроль, знищити величезну складську інфраструктуру. Чому вони створили там таку мережу, тому що в них немає залізничного, наприклад, сполучення через Мелітополь, Бердянськ і так далі до Ростовської області. 80% забезпечення йде саме через Крим і там знаходиться величезна інфраструктура складських спроможностей Російської Федерації”, – пояснив Подоляк.

Радник голови ОП наголосив, що удари по Криму – це не просто знищення низки офіцерів окупантів чи “якогось там штабу”.

“Тут набагато більш важливе, що Крим поступово береться під ключовий вогневий контроль з боку України. Вони сьогодні живуть там так само під очікуванням атак, вони живуть під сиренами вже постійно, вони розуміють, що Крим це є територією величезної небезпеки. Повітряний простір вже не так потужно контролюється… Крим – це сьогодні стратегічне завдання, це ключ до суттєвого зменшення боєздатності російських окупаційних угрупувань, які ведуть оборонну війну”, – резюмував Михайло Подоляк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com