Україна скасувала візовий режим для однієї із країн світу

18.11.2020, 14:32
89418

Кабінет міністрів України схвалив проект угоди з урядом Республіки Індонезія про взаємне скасування візових вимог. Громадяни Індонезії зможуть приїздити до України без віз на строк до 30 днів.

Читайте також: Популярна туристична країна посилила карантин та ввела комендантську годину

Відповідне розпорядження ухвалене на засіданні 18 листопада.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, станом на цей час у відносинах між Україною та Республікою Індонезія у сфері поїздок громадян діє несиметричний візовий режим. Громадяни України можуть подорожувати до Індонезії без віз строком до 30 днів. Водночас громадянам Республіки Індонезія для в’їзду в Україну необхідно оформлювати відповідну візу.

Положеннями угоди передбачається можливість здійснення громадянами держав сторін безвізових подорожей:

строком до 30 днів протягом кожного візиту громадян України в Індонезію;

строком до 30 днів протягом 60 днів для поїздок громадян Республіки Індонезія в Україну.

За даними МЗС України, у 2019 році громадянам Республіки Індонезія оформлено 842 візи типу С, стягнуто 83 575 доларів консульського збору. Таким чином, орієнтовні щорічні втрати державного бюджету складатимуть близько 83,5 тис. доларів.

“Водночас, встановлення між Україною та Індонезією безвізового режиму надасть потужного імпульсу розвиткові партнерських взаємин двох держав, сприятиме активізації економічної співпраці та двостороннього співробітництва, залученню іноземних інвестицій та збільшенню кількості подорожуючих в Україну громадян Республіки Індонезія, що, у підсумку, призведе до перевищення непрямих доходів до державного бюджету над фактичними втратами”, – йдеться в документі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com