Україна спробує відбудувати Каховську ГЕС: Шмигаль озвучив деталі проекту

19.07.2023, 11:32
143879

Кабінет міністрів України затвердив постанову про експериментальний проект з початку відбудови Каховської гідроелектростанції, яку нещодавно підірвали російські окупанти.

Читайте також: В Києві банк допомагав онлайн-казино “відмивати” мільярди коштів

Про це під час сьогоднішнього засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що рішення щодо підготовки до відновлення було ухвалене після консультацій з експертами та спеціалістами, а сама відбудова гідроелектростанції примножить економічний потенціал як в аграрній, так і енергетичній сфері.

“Проект розрахований на два роки. На першому етапі спроектуємо всі інженерні конструкції, підготуємо необхідну базу для відновлення. Другий етап розпочнеться після деокупації територій, де розташована ГЕС. Він передбачає власне будівельні роботи”, – сказав прем’єр.

Координуватиме проект Міністерство економіки, а замовником робіт буде підприємство “Укргідроенерго”.

Як додав представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, своїм рішенням Кабмін затвердив порядок реалізації проекту.

“Передбачено, що фінансування експериментального проекту може здійснюватися за рахунок коштів приватного акціонерного товариства “Укргідроенерго”, кредитних коштів та інших не заборонених законодавством джерел”, – зазначив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com