Україна та Польща домовились збільшити кількість дозволів для українських перевізників

8.02.2022, 12:02
110977

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков на чолі української делегації провів результативні переговори у Польщі, основною темою яких було врегулювання транзитних проблем між країнами та розвиток спільної інфраструктури.

Читайте також: Наступного тижня Польща відправить в Україну першу партію оборонного озброєння

“Нарешті спільними зусиллями були напрацьовані конкретні рішення для виходу з тривалої транспортної кризи. Зокрема, польська сторона вперше за останні 7 років зобов’язалася суттєво збільшити кількість дозволів для українських автоперевізників. Уже найближчим часом чекаємо від наших колег документальне підтвердження цьому”, – наводить цитату слів міністра пресслужба Мінінфраструктури.

Тим часом Укрзалізниця уже з 10 лютого цього року зможе зняти заборону на перевезення транзитних вантажів Україною до Польщі.

Досягнуті домовленості відкрили можливості для обговорення та реалізації важливих інфраструктурних проєктів, які втілюються в тому числі у рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Читайте також: Польща зацікавлена у будівництві нового газопроводу в Україну

Один з найбільших проєктів – будівництво швидкісної євроколії Київ-Варшава. Час у дорозі між двома столицями займатиме до 4 годин.

Серед інших проєктів: будівництво першої концесійної дороги Краковець — Львів — Броди — Рівне, оновлення дороги М-07 Київ — Ковель — Ягодин, з підвищенням її до категорії І-а, а також масштабна модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com