Україна та Польща створили єдину віртуальну точку транзиту газу

5.06.2020, 18:49
74659

Компанія “Оператор ГТС України” та оператор ГТС Польщі компанія GAZ−SYSTEM уклали нову угоду, згідно з якою передбачається створення віртуальної точки з’єднання на кордоні. Про це повідомляє пресслужба “Оператора ГТС України”.

Читайте також:  Рахунки за газ для населення без лічильників можуть зрости: деталі

“5 червня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України і оператор ГТС Польщі уклали нову угоду про взаємодію. Вона передбачає об’єднання двох існуючих точок міждержавного з’єднання – “Дроздовичі” та “Германовичі” – в єдину віртуальну точку з’єднання двох систем “ВТЗ-Україна–Польща”, яка набирає чинності з 1 липня 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таке об’єднання є однією з вимог, передбачених мережевим кодексом ЄС з розподілу потужності. Для України та Польщі воно стало можливим лише у 2020 році, оскільки єдині бізнес-правила почали застосовуватись у зазначених точках лише з початку цього року.

“Користувачам мережі не потрібно обирати, через яку точку з’єднання слід здійснювати транспортування газу, а лише вказати напрямок транспортування”, – додали в ГТС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com