Україна та Словаччина підписали важливу газову угоду

31.12.2019, 19:52
58342

ТОВ “Оператор ГТС України” (ОГТСУ) й оператор словацької газотранспортної системи Eustream підписали технічний договір про взаємодію (interconnection agreement). Про це повідомляє прес-служба ОГТСУ.

Читайте також: Коболєв розповів про “козирі” України, які забезпечили підписання нового газового договору

Згідно з цим договором, оператори домовилися про взаємодію за європейськими правилами з 1 січня 2020 року в точках Будінце та Ужгород-Вельки Капушани.

Зазначається, що таким чином український оператор ГТС підписав угоди зі всіма суміжними операторами, а саме – Польщі, Угорщини, Румунії, Молдови, Словаччини та Росії.

“Наразі створено всі необхідні технічні та правові підстави для успішного старту роботи незалежного Оператора ГТС України та для безперервного продовження транзиту газу через українську ГТС з Російської Федерації до європейських країн з 1 січня 2020 року”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що договір про взаємодію суміжних операторів ОГТСУ та “Газпрому” входив до пакету угод, необхідних для продовження транзиту газу територією України до 2025 року. Відповідно “Нафтогаз” підписав з “Газпромом” мирову угоду та договір про організацію транзиту на 5 років.

У прес-службі нагадали, що раніше оператор української ГТС не міг почати працювати з “Газпромом” та іншими сусідніми операторами за стандартними європейськими правилами. Така можливість була заблокована довгостроковим транзитним контрактом між НАК “Нафтогаз України” і “Газпромом”, чинність якого завершується 1 січня 2020 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com