Україна та США запустять у космос супутник

24.10.2020, 18:49
87371

У космос запустять спеціальний супутник українсько-американської компанії з мультиспектральними камерами Dragonfly Aerospace для комерційного моніторингу сільського господарства.

Читайте також: Президент Польщі Дуда заразився коронавірусом

Проект хочуть здійснити у 2022 році, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії EOS Data Analytics.

Повідомляється, що обладнання на супутнику зможе надавати фахівцям широкодіапазонні зображення з відбитком з семи спектральних смуг з роздільною здатністю близько 1 метра.

Такі мультиспектральні знімки вважають незамінними для відстеження змін навколишнього середовища. Вони дозволяють проводити регулярні спостереження на окремих територіях і точно локалізувати зони руйнівного впливу людини на природу як в окремому регіоні, так і по всій планеті.

За словами гендиректора Dragonfly Aerospace Брайана Діна, за допомогою двох камер HR-250 супутник EOS Data Analytics зможе охопити великі території, що “є значною технологічною перевагою, особливо для комерційної сільськогосподарської галузі”.

“Технічні інженери Dragonfly Aerospace проведуть інтенсивне передполітне калібрування і калібрування на орбіті, щоб забезпечити високу точність даних для EOS Data Analytics”, – розповів він.

Читайте також: Пандемія коронавірусу: у ВООЗ зробили невтішний прогноз

Мультиспектральні знімки повинні допомогти аграріям отримати точні дані для аналізу важливих показників стану їх угідь.

Таким чином, фермерам не доведеться чекати дані про зміни протягом декількох місяців – супутник дозволить відстежувати їх в 5-7 разів швидше, а завдяки високій роздільній здатності та наявності панхроматичного каналу, аграрії будуть отримувати більш точну інформацію про стан своїх угідь.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com